Топ теги:
Попередження

Коростенська громада продовжує співпрацю з USAID «ГОВЕРЛА»

23 Лютого 16:30

Сьогодні відбувся круглий стіл з обговорення підготовки до спільної реалізації проєкту організації кластерної системи управління відходами за сприяння USAID «ГОВЕРЛА».

Метою заходу було згуртувати громади для спільного виконання проєкту організації кластерної системи управління відходами та визначити подальші кроки для успішної реалізації проєкту.

У засіданні круглого столу взяли участь громади Житомирської області 15 з  яких – це громади Коростенського району.

З вітальним словом виступили Олег Рябой, начальник Коростенської районної військової адміністрації та Володимир Москаленко міський голова.

Володимир Васильович вітаючи присутніх зазначив, що питання організації системи управління відходами й, відповідно, зменшення накопичення відходів у несанкціонованих місцях, а разом із цим — і негативних викидів у атмосферу в нашій громаді ведеться поступово і постійно.  А на сьогодні співпраця з USAID «ГОВЕРЛА» надасть нам нові можливості, що поліпшить екологічний стан і збереже нашу  природу для майбутнього покоління.

Проєкт «Можливості Коростенської громади у реалізації регіонального плану управління відходами» презентував перший заступник міського голови Володимир Вигівський спільно з фахівцем інституту планування територій.

Володимир Васильович ознайомив учасників круглого столу, яким чином ведеться робота в Коростенській громаді по вивезенню, утилізації сміття, про стан діючого полігону в селі Грозине та яку суттєву підготовку було проведено для того, щоб в найближчому майбутньому збудувати новий полігон з переробним заводом з більшою площею утилізації сміття. Полігон  буде розміщений подалі від населених пунктів та відповідатиме всім екологічним вимогам законодавства.

Чат-бот Гаряча лінія