Топ теги:
Попередження

Світлодіодне освітлення: переваги, недоліки та сфера використання.

28 Грудня 11:04
Світлодіодне освітлення сьогодні вважається найбільш універсальним і найбільш перспективним напрямком серед усього розмаїття технологій штучного освітлення. 💡
До LED-елементів прийнято відносити світлодіоди, світлодіодні модулі і матриці, світлодіодні лампи та світлодіодні світильники.
☝️Поговоримо про переваги світлодіодного освітлення:
🔹Певно найголовнішою перевагою світлодіодів є їх енергоефективність та ощадність.
Світлодіодна лампа споживає помітно меншу кількість енергії і при цьому виробляє більше світла.
🔹Світлодіоди забезпечують максимальну довговічність використання порівняно з іншими рішеннями. Так, термін служби світлодіодної лампи становить до 50 тисяч годин, а світлодіодні світильники – до 80 і навіть 100 тисяч годин, а це понад 20 років роботи без періодичної заміни ламп. 😮
🔹 Світлодіодні лампи та матриці загоряються практично миттєво (за мікросекунди⏱) і досягають максимального світлового потоку одразу після увімкнення.
🔹 Світлодіоди можуть випромінювати світло бажаного кольору без використання будь-яких кольорових фільтрів. Адже усе випромінювання світлодіода, є забарвленим світлом і в застосуванні світлофільтра немає потреби.
🔹 Світлодіодні світильники є достатньо екологічними♻️, адже не містять ртуті, свинцю, хрому, шкідливих металів, газів та інших токсичних речовин, що можуть розлитися і змішатися з джерелом води або у вигляді пари потрапити у повітря.
❕Також до переваг світлодіодів можна віднести: високу міцність, малий розмір, спрямований потік світла, простий монтаж, обслуговування та експлуатація.
😌Однак, навіть у найбільш високотехнологічних приладів зазвичай є певні недоліки, і світлодіоди не виключення👇:
– Вартість
– Температурна залежність
– Чутливість до напруги
– Фокусоване джерело світла
– Використання в зимових умовах
– Вбудована конструкція
📍Світлодіодні інновації завдяки своїм незаперечним перевагам, знайшли застосування майже в усіх сферах нашого життя.
Завдяки своїй чудовій ефективності, відмінній якості світла та універсальності світлодіоди нині є найкращою технологією сучасного суспільства, що широко використовується в усьому світі задля зменшення споживання електроенергії та пов’язаних з нею викидів, витісняючи менш ефективні джерела світла.✅
Чат-бот Гаряча лінія