Топ теги:
Попередження

Соціальні працівники Коростенської міської громади взяли участь в обласній конференції

3 Жовтня 10:59

Для подолання наслідків психосоціальних та медичних травм у жертв сексуального насильства/ПТСР у надзвичайних ситуаціях, особливо в умовах збройного конфлікту, необхідні особливі підходи в роботі з постраждалими з боку працівників правоохоронних органів,  медичних та соціальних працівників.

В Управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради даному питанню приділяється особлива увага:проводяться тренінги з соціальними працівниками,  зустрічі з громадськими організаціями, роз’яснення в громаді щодо сексуального насильства/ПТСР та подолання його наслідків.

Саме тому 2 жовтня представники Коростенської міської громади начальник УПСЗ Ігор Єсін, головний спеціаліст відділу з питань сімейно політики Максим Нагорнюк та фахівець із соціальної роботи Коростенського міського центру соціальних служб Віталій Мороз були активними учасниками  конференції, на якій розглянуто питання результативності виконання проєкту: «Впровадження для Житомирській області освітніх та тренінгових програм для подолання психосоціальних та медичних травм у жертв сексуального насильства/ПТСР».

На конференції було обговорено наступні питання: взаємодія фахівців соціальної сфери на рівні громад для надання психологічної і медичної допомоги постраждалим жінкам від ГЗН/СЕН: національне законодавство; про заходи Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА з питань забезпечення психічного здоров’я населення в Житомирській області в умовах конфліктів; про результати освітнього проєкту з питань подолання наслідків сексуального насильства та ПТСР   у постраждалих жінок та доступ постраждалих жінок від ГЗН/СЕН до безоплатної психологічної допомоги. Також учасники конференції попрацювали в групах, які були поділені за категоріями: соціальні працівники, медики, керівники. Було напрацьовано маршрути перенаправлення постраждалих жінок  від ГЗН/СЕН: технології і нормативні процедури. Фахівці поділились досвідом та розробили рекомендації з даного питання.

Конференцію організовано Громадською організацією «Жіночий інформаційно-консультативний центр».

Чат-бот Гаряча лінія