Топ теги:
Попередження

Презентація дослідження житлових програм та рішень для ВПО в Коростенській громаді

27 Вересня 16:42

В Коростенській громаді на сьогоднішній день проживає  2747 внутрішньо переміщених осіб. Тому питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб стає дедалі актуальнішим. Водночас оцінка реальних потреб та можливостей громад у забезпеченні доступу до житла значно ускладнена через відсутність системного механізму такої оцінки й масштабу проблеми. Місцеві фонди житла практично відсутні, але Коростенська міська рада постійно працює над залученням інвестицій та вирішенням даного питання.

З цією метою 27 вересня в міській раді пройшла Презентація дослідження житлових програм та рішень для ВПО в Коростенській МТГ.  На заході були присутні представники УПСЗ, міського центру зайнятості, представники виконавчого комітету, охорони здоров’я, соціальної сфери, члени Ради ВПО Коростенської міської громади.

Представники Агентства ООН у справах біженців в Україні Олександр Пінчук, регіональний координатор БО БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» в Житомирській області та Ольга Галюк, регіональний юрист БО БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» в Хмельницькій, Черкаський, Житомирській областях детально представили результати дослідження нормативно-правових актів (положення, рішення, розпорядження, плани заходів тощо), спрямованих на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб; доступу внутрішньо переміщених осіб до житлових програм, які реалізуються державою,  поінформованості про них на сайті та  в соціальних мережах і зацікавленості участі ВПО в вирішенні житлових питань в Коростенській МТГ.

По завершенню заходу начальник Управління праці та соціального захисту населення Ігор Єсін подякував представникам Благодійного фонду за ґрунтовний аналіз роботи міської ради щодо забезпечення житлом ВПО, за надану інформацію про законодавчу базу з даного питання,  наголосив про роль Ради ВПО у вирішення житлового питання внутрішнього переміщених осіб на Коростенщині та постійну всебічну співпрацю.

Чат-бот Гаряча лінія