Топ теги:
Попередження

Делегація з Коростенської громади відвідала місто-побратим Бурж (Франція)

16 Вересня 15:22

З 9 по 13 вересня делегація з Коростенської громади здійснила офіційний візит до міста-побратима Бурж у Франції. Коростенську громаду представили заступник міського голови Олександр Синицький, начальник управління економіки Володимир Стужук і начальник відділу молоді та спорту Сергій Вакульчук.

Метою візиту було зміцнення партнерських відносин та обмін досвідом у різних сферах міського управління. Протягом перебування делегація відвідала низку комунальних установ, зокрема:

  • Міську автоматизовану котельню;
  • Сонячну електричну станцію для потреб міста;
  • Завод зі збирання, сортування та переробки твердих побутових відходів, які завозяться з 6 сусідніх областей;
  • Спортивні комплекси та об’єкти інфраструктури для розвитку спорту (футбольне поле, баскетбольні майданчики, місцевий басейн);
  • Комунальні медичні заклади, де були обговорені питання організації медичної допомоги та охорони здоров’я (міська поліклініка для малозабезпечених верств населення, послуги якої компенсуються з місцевого бюджету та майбутній Центр життєстійкості);
  • Установи, що займаються питаннями зайнятості населення, для ознайомлення з методами підтримки та працевлаштування громадян (зокрема, територію нульового безробіття, де громадянам допомагають працевлаштуватись, якщо місцевий Центр зайнятості не працевлаштував громадянина).

Також представники Коростенської громади мали змогу розповісти про виклики та проблеми, які постають перед громадою на зустрічі з керівниками Французької секції Ради європейських міст та регіонів, які допомагають налагоджувати комунікацію та співпрацю між французькими та українськими муніципалітетами.

Зустрічі з місцевими представниками дозволили обмінятися досвідом та напрацювати нові спільні ідеї для майбутніх проєктів співпраці, наприклад в сфері культури та спорту.

Такий візит сприяє поглибленню міжнародної співпраці та відкриває нові можливості для розвитку нашої громади.

Дана зустріч стала можливою за сприяння Асоціації міст України та Французької секції Ради європейських міст та регіонів.

Чат-бот Гаряча лінія