Топ теги:
Попередження

В НАЗК вважають, що розбудова доброчесності має починатись із освіти

3 Вересня 9:51

Офіс доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочинає просвітницький навчальний рік для школярів, студентів та освітян з теми розбудови доброчесного середовища.

Уже три роки команда Офісу доброчесності НАЗК реалізовує проєкт  “Прозора школа”. За цей час вдалося відкрити 15 Хабів доброчесності на базі різних шкіл, об’єднати в спільноти проєкту 560 закладів освіти з 21 регіону України. Школи, які приєдналися до проєкту, допомагають іншим створювати атмосферу відкритості, діляться своїм досвідом роботи з розбудови та навчання доброчесності.

Понад 170 тисяч школярів 1-11 класів взяли участь у різних активностях. Експерти Офісу розробили підбірку навчально-методичних матеріалів для учнів, вчителів і керівництва закладів освіти. Крім того, провели понад 300 тренінгів, вебінарів,  воркшопів, лекцій тощо. Тож  понад 17 тисяч освітян отримали інструменти  для інтеграції в освітній процес теми доброчесності та антикорупції.

До спільноти проєкту «Прозора школа» Офісу доброчесності НАЗК можна долучитися за посиланням.

Також чимало просвітницьких активностей Офіс доброчесності НАЗК організовує для студентів закладів вищої освіти. Цьогоріч навчальна дисципліна “Антикорупція та доброчесність” буде викладатися в 64 закладах вищої освіти та одному коледжі. Викладачі вже пройшли спеціальне навчання та отримали сертифікати. Дисципліну розроблено на виконання Державної антикорупційної програми на 2023 – 2025 роки.

У минулому навчальному році Офіс доброчесності НАЗК пілотував дисципліну у 10 вишах. Її слухачами стали понад 800 студентів із різних куточків України. Вони пройшли опитування до та після вивчення курсу 87% опитаних студентів назвали дисципліну корисною, а всі університети висловили бажання і надалі викладати цей предмет.

Безсумнівно, що розбудова доброчесного суспільства починається з освіти. Цей курс допоможе студентам стати відповідальними громадянами та активно боротися з корупцією, що є ключовим для створення справедливого і прозорого суспільства.

Заклади вищої освіти можуть подати заявку для отримання можливості викладати дисципліну з наступного семестру за посиланням.

Більше про просвітницькі ініціативи можна дізнатися на  сторінці Офісу доброчесності НАЗК.

Чат-бот Гаряча лінія