Топ теги:
Попередження

У Коростені вперше провели забіг «Біжу за героїв України!» на честь загиблих захисників

31 Серпня 14:11

У Коростені вперше відбувся забіг «Біжу за героїв України!», присвячений пам’яті полеглих воїнів, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. На початку заходу, до слова запросили міського голову Володимира Васильовича Москаленка, який підкреслив важливість збереження пам’яті про тих, хто захищав і продовжує захищати наше мирне сьогодення.

Міський голова під час промови також згадав Віталія Михайловича Каленського — героя, який віддав своє життя за Україну. У 2018 році він був нагороджений нагрудним знаком пошани за наказом міністра оборони Степана Полторака, а також відзначений медалями учасника АТО та учасника бойових дій. У 2023 році Віталій Каленський був посмертно нагороджений медаллю за хоробрість у бою за поданням командувача ОСУВ “Таврія” генерал-бригадира Олександра Тарнавського. Також 2 лютого 2024 року був нагороджений Орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Рішенням 32-ї сесії Коростенської міської ради VIII скликання від 11 квітня 2024 року, Віталію Михайловичу було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Коростень», посмертно. Організатором заходу стала його дружина Людмила Каленська, яка зберігає пам’ять про чоловіка та інших воїнів, підтримуючи подібні акції.

Володимир Васильович також згадав, що громада Коростеня втратила 130 воїнів, які загинули у боротьбі за незалежність України, і ще 112 воїнів наразі вважаються безвісти зниклими. “Ми зробимо усе, щоб ця пам’ять була увіковічена”, — запевнив міський голова.

Після міського голови, до слова було запрошено Людмилу Каленську. У своїй промові вона розповіла, що акція «Біжу за героїв України!» була започаткована в Україні ще у 2017 році, і цього року вона вперше проводиться у Коростені. Вона підкреслила, що головною метою забігу є вшанування пам’яті героїв, а також об’єднання суспільства у підтримці родин загиблих.

Людмила висловила вдячність міській владі та Відділу ветеранської політики за допомогу в організації заходу та активне залучення учасників. “Кажуть, що герої не вмирають. Ні, вони вмирають, але живуть у наших серцях, поки ми про них пам’ятаємо”, — підкреслила вона.

Фінішували учасники забігу біля пам’ятника загиблим воїнам Коростенщини, до якого поклали квіти на знак шани та поваги до полеглих воїнів, які віддали своє життя за мирне небо над Україною. Подія завершилася хвилиною мовчання, після якої міський голова нагородив дітей із родин героїв, та найменших учасників, які взяли участь у забігу, вручивши їм медалі та подарунки.

Чат-бот Гаряча лінія