Топ теги:
Попередження

24 серпня у  Коростенському ліцеї №4 відбулось урочисте відкриття пам’ятної дошки Герою України Махачеку Олександру Ярославовичу

24 Серпня 14:14

24 серпня у  Коростенському ліцеї №4 відбулось урочисте відкриття пам’ятної дошки Герою України Махачеку Олександру Ярославовичу. Після початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну, він керував загоном зі встановлення мінних загороджень та інших засобів оборони. Багаторазово виявляв особисту мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений: званням «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (8 липня 2023, посмертно) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові, орденом «Богдана Хмельницького» II ступеня (2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, 13 серпня 2015 року — орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Загинув під час артилерійського обстрілу в районі траси Лисичанськ — Бахмут.

Урочисто пам’ятну дошку відкрила мама Махачек Зоя Кирилівна та міський голова Володимир Москаленко.

Відкриття пам’ятних дошок в школах, де навчались герої-коростенці, стало символом шанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за Незалежність України. Ці дошки стануть місцем, де кожен зможе вшанувати пам’ять Героїв, згадати їхні вчинки та відданість своїй країні.

Схиляємо голови перед найвищим проявом героїзму та молимося за наших Героїв.

 

Чат-бот Гаряча лінія