Топ теги:
Попередження

#безбар’єрність: Як оформити виплати людині з інвалідністю дитинства та дітям із інвалідністю онлайн

14 Серпня 9:03

На Житомирщині статус дітей з інвалідністю мають понад 6 000 громадян. Важливо знати, що виплати для людей з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю тепер можна оформити онлайн через Портал Дія, що значно спрощує процес та дозволяє отримати державну підтримку, не виходячи з дому.

Отримати виплати від держави можуть як люди з інвалідністю з дитинства, так і законні представники дітей з інвалідністю віком до 18 років. Виплати призначаються на весь період інвалідності та доступні для оформлення не лише громадянами України, але й іноземцями та особами без громадянства, які мають статус біженця в Україні.

Сума виплат надається в розмірі не меншому за прожитковий мінімум, який становить 2361 гривню. Окрім цього, є можливість отримати надбавку на догляд за дитиною з інвалідністю або людиною з інвалідністю, яка досягла 18 років. Розмір цієї підтримки варіюється від 2361 до 8044,7 гривні, залежно від конкретних обставин.

Як оформити заяву на виплати онлайн через Портал Дія:

  1. Увійдіть до Порталу Дія та натисніть «Подати заяву».
  2. Пройдіть авторизацію.
  3. Вкажіть, для кого потрібно отримати виплату.
  4. Оберіть вид допомоги та спосіб її отримання.
  5. Завантажте скан-копії необхідних документів (зображення повинні бути чіткими, із видимим текстом та печатками).
  6. Перевірте введені дані, підпишіть заяву електронним підписом або за допомогою Дія.Підпису та надішліть її.
  7. Статус розгляду заяви можна відстежувати в особистому електронному кабінеті на порталі Дія.

Окрім онлайн-оформлення, отримати виплати можна й офлайн, звернувшись до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Зручність онлайн-процедури через Портал Дія дозволяє значно скоротити час та уникнути зайвих бюрократичних процедур, що особливо важливо для родин, які доглядають за дітьми з інвалідністю.

Чат-бот Гаряча лінія