Топ теги:
Попередження

Уряд затвердив зміни до Державної стратегії регіонального розвитку

14 Серпня 8:46

Оновлена Державна стратегія регіонального розвитку (ДСРР) на 2021 – 2027 роки територіально орієнтована, враховує виклики сьогодення та завдання євроінтеграції, спирається на реальні потреби регіонів та громад.

Це важливий крок з наближення державної регіональної політики до ключової політики Європейського Союзу – політики згуртованості.

Зміни до Державної стратегії регіонального розвитку –  результат спільної роботи усіх зацікавлених сторін – місцевих і регіональних влад, асоціацій органів місцевого самоврядування, експертної спільноти та громадянського суспільства, яких згуртувало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури довкола підготовки необхідних змін стратегічного документу.

Подальша робота буде зосереджена за наступними напрямками:

  • створення належних умов – безпечних, економічних, соціальних, які дадуть сигнал нашим громадянам, що вдома, в Україні, на них чекають;
  • реінтеграція ветеранів, ветеранок  та сімей, адже це наскрізне завдання всіх сфер, що прямо впливає на національну безпеку і економічний розвиток;
  • подальший розвиток інституційної та фінансової спроможності органів місцевого самоврядування – влади, найбільш наближеної до людей, здатної оперативно реагувати на їх потреби;
  • синхронізація політики регіонального розвитку та інших галузевих (секторальних) політик.

“Наголос – на відновлення інфраструктури з урахуванням безпекових вимог, безбар’єрності та інтересів людей, зокрема, і вразливих груп населення. Це складова Стратегії, як основного планувального документу регіональної політики. Звідси і потреба у чіткому розподілі повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування всіх рівнів, що також увійшло до оновленої Стратегії. Децентралізація владних повноважень і подальша розбудова територіальної організації влади – важлива складова державної регіональної політики” – підкреслила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підготувало інформаційну брошуру (українськоюin English), яка допоможе швидко зрозуміти суть оновленої Державної стратегії регіонального розвитку на період 2021-2027 років.

Також готується комплекс інформаційно-комунікаційних заходів для найшвидшого приведення у відповідність Державній стратегії регіонального розвитку регіональних стратегій.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури інфраструктури висловлює вдячність партнерам – представництву Європейського Союзу в Україні, Організації економічного співробітництва та розвитку, а також Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування, асоціаціям органів місцевого самоврядування, експертам та громадським діячам за активну участь у роботі над оновленою Державною стратегією регіонального розвитку на 2021 – 2027 роки.

Чат-бот Гаряча лінія