Топ теги:
Попередження

Не провокуйте пожежі в екосистемах

12 Серпня 16:18

488 загорянь сухої трави загальною площею майже 334 га загасили рятувальники від початку року на Житомирщині. Загалом у природних екосистемах — вже 522 пожежі (горіли також сільгоспугіддя, торфополя та лісові масиви).
В основному пожежі у цей період виникають через спалювання сміття, сухої рослинності, прибраної з городин, стерні та необережне поводження з вогнем.
Застерігаємо бути дбайливими і свідомими! Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання сухої рослинності або післяжнивних залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ тощо призводить до цілої низки небезпек. Зокрема, і загрожує поширенням пожеж на житлові, дачі будинки та лісові масиви.
Від початку року на Житомирщині ліквідовано 522 пожежі у природних екосистемах.
За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачена адміністративна відповідальність відповідно до статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення.  Громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.
Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі та трагічні наслідки. Дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Якщо ж ви стали свідком пожежі, то телефонуйте за номером “101”!
Не провокуйте пожежі в екосистемах! 488 пожеж сухої трави ліквідовано від початку року

Чат-бот Гаряча лінія