Топ теги:
Попередження

День спільнодії та презентацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я провели в символічну дату  08.08 для працівників ЦНАПУ, відділу державної реєстрації та відділу реєстрації місця проживання.

8 Серпня 17:53

День спільнодії та презентацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я провели в символічну дату  08.08 для працівників ЦНАПУ, відділу державної реєстрації та відділу реєстрації місця проживання.

Чому саме для них?  Бо на них найбільше впливають фактори, що зумовлюють професійні деформації та погіршення ментального здоров’я: повсякденні психоемоційні перевантаження, відповідальність за результати діяльності, значна диспропорція між психічними витратами й особистісними можливостями, дефіцит часу, що залишається для сім’ї, домашніх справ, відпочинку та відновлення здоров’я. А якщо говорити просто, то працівники саме цих служб найбільше спілкуються з людьми, відчуваючи їх напругу, стреси, негаразди.

Щоб запитати #тияк ? в чисельний та дуже гарний колектив завітали  заступниця міського голови Наталія Чижевська та керуюча справами Олена Рижова з командою, яка і навчила службовців визначати, що таке ментальне здоров’я та що робити, якщо не ОК.

«Війна —  це марафон, дистанція якого нам невідома. Необхідно інвестувати ресурси у те, що допоможе його пройти з найменшими втратами. Плекаємо індивідуальну та колективну стійкість. Це — основа Всеукраїнської програми ментального здоровʼя, ініційованої першою леді Оленою Зеленською», – зазначила регіональний консультант програми «ТИ ЯК?» Надія Прокофієва, презентуючи Всеукраїнську програму ментального здоров’я.

Як працює і які послуги надає Центр Життєстійкості, презентували працівники центру Антонченко Ірина  та Швець Олеся   та на практиці показали, як можна протидіяти стресам, як подбати одне про одного, як навчитися довіряти іншим в стресових ситуаціях.

Ментальне здоров’я охоплює дуже багато аспектів, зокрема й благополуччя в сім’ї. А як протидіяти домашньому та гендерно обумовеному насиллю розповіла спеціаліст відділу з питань сімейної політики Олена Онищук.

До спільнодії долучились волонтери  Товариства Червоного Хреста,  які презентували діючі програми допомоги для мешканців Коростенської громади.

Але ніщо не лікує душу краще, ніж пісня, тому до амбасадорів  ментального здоров’я Коростенської громади доєдналась заступниця начальника відділу культури Лариса Бондар, завершивши зустріч піснями, що відгукнулись у серцях присутніх.

 

 

 

 

 

Чат-бот Гаряча лінія