Топ теги:
Попередження

На скільки готові лікарні Житомирщини до повернення військових із фронту

5 Серпня 15:11
Марія Карчевич – заступниця Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації разом із новопризначеною очільницею Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Валентиною Донець та заступницею директора Департаменту Вікторією Бабченко завітали сьогодні до Коростенської ЦМЛ.
На скільки готові лікарні Житомирщини до повернення військових із фронту, на скільки якісні послуги з реабілітації та соціалізації у мирному житті зможуть отримати ветерани, – такою була мета візиту до лікарні.
Поважні гості ознайомились із роботою відділення реабілітації, відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії, відділення малоінвазивних методів діагностики, лікування та пластичної хірургії, відділення ендоскопічної урології, терапевтичного відділення.
Ну і, звичайно, Валентина Євгеніївна Донець – кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, головний акушер-гінеколог Житомирщини не залишила поза увагою пологове відділення, адже одним із найважливіших напрямків у медицині є збереження репродуктивного здоров‘я і покращення демографічної ситуації, адже якщо до повномасштабного вторгнення на Житомирщині налічувалось 14-16 тисяч пологів, то зараз ця цифра не дотягує до 7 тисяч.
«Ми маємо створити нову систему охорони здоров’я, нову медичну культуру, розділити тягар війни порівну: доки одні віддають на фронті все, не може бути жодних компромісів щодо якості лікування і відданості своїй роботі у медицини,» – так прокоментував стратегію розвитку медичної галузі в Коростенській громаді Володимир Москаленко.
Чат-бот Гаряча лінія