Топ теги:
Попередження

Стажування молоді в ОМС 2024 добігло кінця

22 Липня 15:16

19 липня в залі засідань виконавчого комітету Коростенської міської ради було проведено підсумкову зустріч зі стажистами, які 2 тижні приділили ознайомчим зустрічам з комунальними підприємствами та структурними підрозділами виконавчого комітету.

Нагадаємо, взяти участь у стажування могли всі бажаючі, віком від 18 до 25 років, які не мали досвіду роботи в органах місцевого самоврядування або в державних установах.

Протягом двох тижнів стажисти дізнались про планування, видатки та доходи бюджету територіальної громади, взяли участь в сесії Коростенської міської ради та засіданні виконавчого комітету Коростенської міської ради, відвідали Комунальне виробничо-господарське підприємство, завітали до Коростенської районної військової (державної) адміністрації та поспілкувались з начальником військово-цивільної адміністрації Олегом Рябим, взяли участь в прямому етері «Коростень ФМ», відвідали туристично-інформаційний центр, а також більшу частину часу приділили роботі у структурних підрозділах, які обрали на початку стажування.

На підсумковій зустрічі стажисти поділились власними враженнями від стажування та поділились власними думками щодо його вдосконалення, презентували також проєктні ідеї, які хотіли б реалізувати в громаді.

Кожен день був особливо насиченим, сповненим різних активностей, знайомств та інформації. Стажування – це надзвичайно корисна можливість для молоді побачити роботу місцевого самоврядування, отримати досвід та знання, які можна використовувати в майбутньому. – ділиться враженнями Єлизавета Марченко, студентка Національного університету «Острозька академія.

 

Завдяки цьому стажуванню я стала більш свідомим жителем громади, дізналася про свої можливості та потенціал громади. Я вважаю, що справи в нашій громаді йдуть добре, але на все потрібен свій час. Дякую всім причетним до цієї події. – зауважила Богдана Рудакова, здобула освітній рівень бакалавр в Київському університеті України будівництва та архітектури.

 

Стажування стало незабутнім досвідом, під час якого я отримав багато нових знань та навичок. Стажування дало можливість краще зрозуміти, як функціонує міська рада та які процеси відбуваються всередині. У майбутньому я хочу продовжувати співпрацювати з міською радою, щоб реалізувати свій потенціал на користь громади. – ділиться Андрій Ветров, студент державного університету «Житомирська політехніка».

 

Під час проходження стажування у відділі культури і туризму я для себе виокремив основні інсайти, зокрема – це людиноорієнтованість, отримав відповіді на всі запитання та пояснення складних речей на простих прикладах, комфортна атмосфера. – поділився враженнями Іван Вигівський, студент Львівського національного університету імені І. Франка.

 

Тепер я розумію за що відповідає громада, а за що область/держава; розумію чому процеси в ОМС іноді бувають довготривалими. – розповів Станіслав Вигівський, студент Національного університету «Львівська політехніка».

 

Весь процес стажування, екскурсії, участь в заходах – це цікаво і найцінніше з усього – розширення власного кругозору та особистий розвиток. Проект стажування молоді – чудова можливість розвивати себе та вносити нові ідеї для розвитку міста. Такі заходи потрібні, особливо в наш час, адже по переду багато роботи з відбудови країни, її майбутнього, яке потребує нових та сучасних рішень. – підкреслила Яніна Садовська, випускниця Житомирського державного університету імені І. Франка.

Слідкуйте за новинами про початок стажування на офіційних сторінках Коростенської міської ради: офіційний сайт, телеграм-канал, фейсбук-сторінка .

 

Стажування молоді стало можливим завдяки Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»)

Чат-бот Гаряча лінія