Топ теги:
Попередження

#Ти як? Джерело ментального здоров’я та незабутніх моментів

22 Липня 9:14

Проблема захисту ментального здоров’я надзвичайно загострилася в період війни Росії проти України. Коростенська громада не перебуває в окупаційній та прифронтових зонах, але ми живемо в стані постійних тривог та попереджувальних сирен, серед нас є співгромадяни рідні яких загинули на війні, знаходяться у полоні чи без вісти зникли, рідні тих, які на сьогодні захищають Україну на фронті, які після повернення з фронту адаптуються до життя в тилу. Саме  їм потрібна підтримка та допомога, особливо жінкам та дітям. Як подбати про їх ментальне здоров’я – одне з головних завдань, яке стоїть перед відділами ветеранської та сімейної політики Управління праці та соціального захисту населення. З цією метою, за підтримки спільноти «Українські мами Торонто», відбувся міні-проект для зазначених категорій жінок і дітей: подорож-прогулянка в Добропарк, що в Мотижині Кивської області.  Цілий день учасники проєкту  перебували в гармонії з природою, зафіксували на фото незабутні моменти, просто відпочили та неформально поспілкувались.

Перед поїздкою заступник міського голови  Наталія Чижевська звернулась до учасників екскурсії від імені жінок спільноти «Українські мами Торонто», побажала гарного відпочинку, позитивних емоцій, і подякувала всім, хто причетний до організації поїздки:

«Я щиро дякую Tania Max  та її однодумцям за громадську ініціативу, за небайдужість, за можливість реалізовувати цей проєкт життєстійкості. Це вже наш другий проєкт, подібний ми також провели минулого літа. Проаналізували, дещо скоригували, й на мою думку, вдосконалили ідею, зробивши її більш людиноцентристською. Адже наразі ми шукаємо методи та інструменти, які дозволять нам українцям достойно прожити найскладніші етапи в часи війни, яка, на жаль, стала частиною нашого життя. Дякую працівникам Управління праці й соціального захисту за організацію заходу! Також дякую ТОВ «ДОБРОПАРК» та АВТОСВІТ ЛТД за пільги для реалізації проєкту».

Екскурсію було організовано в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої Оленою Зеленською яка, має на меті допомогти українцям знайти джерело сили в складні періоди життя.

 

 

Чат-бот Гаряча лінія