Топ теги:
Попередження

«(НЕ) Помітні історії людей»: у Коростені відкрито фотовиставку з розповідями про внутрішньо переміщених осіб

10 Липня 12:13

Фотопроєкт розповідає історії 9 людей, які пережили полон, депортацію, зазнали сексуального насильства, зумовленого війною, чи були змушені залишити свої домівки на тимчасово окупованих територіях. На світлинах зображені найцінніші речі, які герої проєкту забрали з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську, книга з маріупольської бібліотеки, синьо-жовта стрічка, з якою герой пройшов полон у Херсоні, та інші.

«Така виставка необхідна для того, щоб привернути увагу всієї України, особливо жителів тих територій, де не ведуться активні бойові дії, до проблем внутрішньо-переміщених осіб. В Коростенській громаді проживає 3 тисячі ВПО, які також мають свої історії та були вимушені покинути свій дім через війну. Кожен має розуміти та допомагати адаптуватися на новому місці перебування внутрішньо-переміщеним особам», – ознайомлюючи з виставкою, підкреслив начальник управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради Ігор Єсін.

Начальник відділу державних соціальних допомог УПСЗН Людмила Чистякова розповіла про деталі, зображені на фото, які створюють (НЕ) Помітні історії людей, які постраждали від російської агресії.

Більше фото на сайті

Виставку організовано УПСЗН за сприяння Центру допомоги врятованим, та Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA).

Ознайомитись з виставкою можна в холі міської ради протягом 5 днів.

Чат-бот Гаряча лінія