Топ теги:
Попередження

Стартувала програма стажування молоді у Коростенській міській раді

9 Липня 16:38

9 липня стартувала програма стажування молоді у Коростенській міській раді, яка впроваджується за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Мета програми – ознайомлення молоді з функціонуванням органів місцевого самоврядування, процедурами та інструментами їх роботи.

Щоб потрапити на стажування потрібно було в оголошений термін заповнити заяву та анкету на проходження стажування, написати мотиваційний лист і пройти індивідуальну співбесіду. Відтак, було обрано  шість активних та вмотивованих молодих людей.

Під час ознайомчої зустрічі зі стажерами заступник міського голови Олександр Ясинецький зазначив, що основною метою стажування є залучення молодих та активних осіб до роботи в органах влади, ознайомлення їх зі специфікою системи місцевого самоврядування та набуття ними практичного досвіду роботи на обраних ними напрямках. Подякував за мотивацію та бажання зробити свій внесок у розвиток громади, адже молоді люди мають свіже бачення, нестандартні та інноваційні ідеї, які допоможуть вирішувати як місцеві проблеми так і покращувати життя в громаді.

Начальник відділу проєктного та інвестиційного менеджменту управління економіки Аліна Семененко презентувала «Дорожню карту» стажування, розповіла про структуру виконавчого комітету Коростенської міської ради та познайомила стажерів з працівниками відділів та управлінь.

З формуванням бюджету громади, його надходженнями та видатками  ознайомила стажерів начальник фінансового управління  Людмила Бардовська. Начальник відділу організаційного забезпечення діяльності міської ради Ольга Заєць розповіла про організацію сесій Коростенської міської ради.

Стажування проходитиме дев’ять днів протягом яких молодь візьме участь у засіданні виконавчого комітету та сесії міської ради, ознайомиться зі структурними підрозділами та їх діяльністю. Стажери відвідають Коростенську РВА та здійснять екскурсію на «Комунальне господарсько-виробниче підприємство», ознайомляться з нормативно-правовим актами та діловодством в ОМС, будуть вчитися налагоджувати зв’язки з громадськістю, писати публікації для сайту громади та офіційних сторінок міської ради і на завершення підготовлять презентацію про громаду та роботу ОМС очима стажера та матимуть можливість надати свої пропозиції щодо діяльності відділу, який обрали для стажування.

 Програма стажування молоді запроваджена Коростенською міською радою за підтримки  USAID «ГОВЕРЛА».

 

Чат-бот Гаряча лінія