Топ теги:
Попередження

Літо – сезон садовини й городини

1 Липня 10:07
☀️Літо – сезон садовини й городини, тож важливо скористатися з цієї пори, щоби перейти до більш здорових харчових звичок. До того ж вони краще зберігаються, ніж м’ясо-молочні продукти, отже, точно стануть у пригоді за тривалих відключень світла.
Без овочів і фруктів неможливе здорове харчування і здорове життя загалом – за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), у 2017 році через недостатнє споживання цієї групи продуктів у світі сталося 3,9 млн смертей.
Як це пов’язано?
Брак фруктів і овочів у щоденному раціоні збільшує ризик розвитку неінфекційних захворювань (НІЗ): ожиріння, серцево-судинних хвороб та певних видів раку.
Важливий також і склад фруктів та овочів – вони багаті на вітаміни й мінерали, містять клітковину та корисні нехарчові речовини, такі як рослинні стероли, флавоноїди та інші антиоксиданти. Отже, багато необхідних нашому організму поживних речовин можна отримати саме з них.
ВООЗ рекомендує вживати принаймні 400 грамів овочів і фруктів на день, з яких овочі – приблизно половина.
Ось деякі поради щодо вживання 🥦:
1️⃣ Вживайте різні овочі й фрукти
Намагайтеся включати у свій раціон різні види овочів, оскільки кожен вид має свій набір корисних речовин. Віддавайте перевагу локальним продуктам.
2️⃣ Не нехтуйте розмаїттям форм
Вживання свіжих овочів – найкращий варіант, але заморожені або консервовані овочі також є хорошим вибором, якщо вони приготовані без додавання солі або цукру.
3️⃣ Експериментуйте з рецептами
Споживайте як сирі, так і приготовані овочі для отримання максимального спектра поживних речовин. Експериментуйте з приправами для цікавих смаків.
4️⃣ Додайте овочі й фрукти до кожного приймання їжі
Якщо вам важко перейти на правильне харчування одразу, спробуйте поступово додавати овочі й фрукти до кожної страви.
❗ Пам’ятайте про силу маленьких кроків – поступово випроваджуйте здорові звички у своє життя (і харчування) – це допоможе у профілактиці багатьох захворювань.
Чат-бот Гаряча лінія