Топ теги:
Попередження

У Коростенській громаді стартував новий проєкт – «Інклюзивні реабілітаційні послуги»

5 Червня 13:57

05 червня в міській раді відбулась стартова робоча зустріч в рамках проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги».

Впровадження проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги» відбувається за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»  та Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України. Коростенська міська територіальна  громада  стала однією з 12 громад-партнерок проєкту, який стартував у Житомирській, Закарпатській, Львівській, Полтавській, Одеській та Волинській областях.

«Міська рада активно співпрацює з Агентством США з міжнародного розвитку USAID. Проєкти реалізуються в галузі підтримки та відновлення інфраструктури, медичній, культурній, освітній сферах та гуманітарної допомоги. Тому, ми раді приймати вашу команду з новим проєктом, будемо сприяти його діяльності та активно долучимось до його реалізації», – вітаючи експертів проєкту звернулась до учасників зустрічі заступник міського голови Наталія Чижевська.

Під час робочої  зустрічі менеджерка по роботі з громадами Оксана Полякова ознайомила присутніх з метою та презентувала основні цілі проєкту та шляхи досягнення бажаного результату.

«Для розуміння того, яку допомогу потребує Коростенська громада нашій команді необхідно глибоко вивчити той інклюзивний простір, який вже створений у вашій громаді та  якість надання реабілітаційних послуг для осіб, які цього потребують. Планом на майбутнє є реалізація двох цілей – закупівля реабілітаційного обладнання для лікарні та облаштування робочого місця з сучасними технологіями для осіб з інвалідністю», –наголосила Оксана Полякова.

Представники проєкту консультантка з проведення досліджень  Ольга Бурова та менеджер з аудитів безбар’єрності та доступності  Юрій Васильченко закцентували увагу учасників зустрічі на питаннях методології досліджень, які обрано для проведення комплексної оцінки потреб громад у медичних послугах, виявлення поточних проблем та прогалин; окреслили ключові аспекти аудиту доступності реабілітаційних послуг у медичних закладах громади; представили «Анкету оцінки ролі та функцій органів місцевого самоврядування у впровадженні інклюзивних медико-реабілітаційних послуг», яка допоможе вивчити поточний стан справ щодо доступу найбільш вразливих груп населення до медичних (реабілітаційних) послуг та інших питань, пов’язаних з інвалідністю. Роз’яснення та відповіді на запитання  щодо надання реабілітаційних послуг в територіальних громадах (основні дискусійні питання до робочих груп для вступних та ознайомчих зустрічей, складені згідно з статтею 16 Закону України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я») надала  менеджерка з адвокації Вікторія Рева.

Також представники проєкту побували у КНП «Коростенська центральна міська лікарня КМР», з метою проведення дослідження доступності закладу охорони здоров’я для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; проведення глибинного інтерв’ю з працівниками лікарні щодо доступності медичних та реабілітаційних послуг, а також проведення глибинного інтерв’ю з членами мультидисциплінарної реабілітаційної команди.

Цей захід проводився Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України в рамках проєкту «Інклюзивні реабілітаційні послуги» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через HOVERLA / проєкт USAID в Україні. Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Чат-бот Гаряча лінія