Топ теги:
Попередження

Онлайн-зустріч між Коростенською громадою та муніципалітетом Бурж (Франція)

29 Травня 9:50

Коростенська громада продовжує підтримувати дружні зв’язки  з містами-побратимами.  Зокрема, 28 травня відбулась онлайн-зустріч з  представниками муніципалітету французького міста Бурж, співпраця з яким розпочалася ще в 2022 році. На зустрічі з боку Коростенської громади були присутні міський голова Володимир Москаленко, заступники міського голови, представники відділу культури і туризму та управління економіки виконавчого комітету Коростенської міської ради. Місто-партнер Бурж представляла заступниця міського голови з питань промоції та анімації міста, комунікації, міжнародних відносин Constance Bonduelle.

Міський голова Володимир Москаленко звернувся з вітальним словом до учасників онлайн-зустрічі, подякував місту Бурж за підтримку громади на початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, а також розповів як Коростенська громада живе сьогодні. В ході зустрічі відбулось обговорення майбутньої співпраці між муніципалітетами та спільної проєктної діяльності. Felix HENOU, представник Французької асоціації Ради європейських муніципалітетів та регіонів (AFCCRE), також проінформував, що підготовлено проектну заявку до Міністерства закордонних справ Франції на фінансування заходу «Візит делегації міста-партнера Коростеня (Україна) до Буржу», з метою обміну досвідом в управлінні муніципалітетами та підтримки побратимських відносин. Constance Bonduelle зазначила, що зі свого боку Бурж радо поділиться досвідом в сфері медицини, культури, спорту, освіти та впровадження альтернативних джерел енергії в громадських закладах. Коростенська громада прийняла запрошення міста-партнера і має визначити склад делегації, описати власні досягнення та успішний досвід управління муніципалітетом, яким поділиться з містом-партнером в ході офлайн-зустрічі.

Як відбувся перший ознайомчий візит делегації з Коростеня минулого року можна ознайомитись за посиланням: https://korosten-rada.gov.ua/vizyt-delegacziyi-z-korostenya-u-francziyu-yak-cze-bulo-i-navishho/

Онлайн-зустріч стала можливою завдяки Програмі «U-LEAD з Європою», Асоціацією міст України (АМУ), Французької асоціації Ради європейських муніципалітетів та регіонів (AFCCRE), Ради європейських муніципалітетів та регіонів (CEMR).

Чат-бот Гаряча лінія