Топ теги:
Попередження

Інформація щодо раціонального використання електричної енергії споживачами в години пік

28 Травня 14:52

 

Споживайте енергію розумно!

З метою стабілізації ситуації, яка на даний час склалась в об’єднаній енергетичній системі України, енергетики закликають громадян використовувати енергію ощадливо та розумно. Ощадливе споживання електроенергії допомагає уникнути відключень та допомагає енергосистемі країни.

Крім того, практичні кроки у напрямі енергозбереження є підтвердженням культури та високого рівня свідомості суспільства.

Існують декілька простих порад, слідування яким дозволить використовувати електроенергію більш ефективно і, відповідно, заощаджувати кошти. Ці правила не складні, але слід пам’ятати, що для ефективності вимагають щоденного застосування.

  1. Користування потужними електроприладами рекомендовано перенести на денні години – з 11:00 до 17:00. Це пік сонячної активності і сонячні електростанції покривають дефіцит електроенергії в мережі.
  2. Не користуйтеся одночасно кількома потужними електроприладами: пральною машиною, пилососом, бойлером, електроплитою, чайником і багатьма іншими; вимикайте зайве освітлення та електроприлади.
  3. Використовуйте енергоефективну побутову техніку. Побутові електроприлади мають спеціальне маркування: від класу «А» до «О»:
  • клас «А ++» – найбільш енергоощадний;
  • класи «А +», «А», «В», «С», «В», «О» – менш енергоощадні.

Побутова техніка класу «А» або «А+», на 30-50% зменшує споживання електроенергії навіть у порівнянні з приладами класу «В».

  1. Економія на освітленні. Встановивши у своєму помешканні енергозберігаючі лампи, ви зменшите споживання електричної енергії. Енергоощадні лампи служать у 5-8 разів довше ніж звичайні лампи розжарювання при споживанні електроенергії в 10 разів менше.

Дотримання заходів з енергозбереження не передбачає відмови від благ цивілізації чи обмеження власних потреб, а допомагає раціонально використовувати енергоресурси, отримувати більший обсяг корисної роботи електроприладів за рахунок тієї ж кількості електроенергії, знизити невиправдані витрати та водночас зменшити оплату за спожиту електроенергію.

 

Чат-бот Гаряча лінія