Топ теги:
Попередження

З вірою в Перемогу, з любов’ю до Коростеня!

27 Травня 12:06

Травень насичений різними подіями, заходами, які проходять у масштабах нашої держави і, зокрема, в нашому місті. 25 травня Коростень традиційно відзначив День міста – своє 1319-ліття.

Кожен, хто завітав на свято в парк «Древлянський», в першу чергу міг задонатити на ЗСУ, ставши організатором, або учасником волонтерського ярмарку «Перемога  для  всіх одна!», написати побажання для наших захисників на прапорі України, який потім буде передано нашим воїнам на передову. Бажаючі могли відвідати презентацію історичної книги Людмили Гладиш «Слово про слов’ян», в якій розповідається і про нашу Древлянську столицю, взяти участь у майстер-класі бойової взаємодії та познайомитись з середньовічними ремеслами від клубу Atira Ruthenia, придбати картини художників та вироби майстринь. Цікаво на святі було для всіх: дітям – ігри, фотосесії, дитячі локації, бодіарт, аквагрім, мехенді, солодощі; старшим – смаколики, страви французької та, звичайно, української  кухні, традиційні коростенські деруни, була і солдатська каша.

Багато Коростенців зібралося біля імпровізованої сцени, де можна було насолодитись виступами народного оркестру духових інструментів, естрадного оркестру школи мистецтв та аматорів Палацу культури імені Тараса Шевченка. Не обійшлось без святкових вітань з Днем міста та нагородження обдарованих випускників, переможців олімпіад, переможців змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», відзначення кращих педагогів та вітання батьків і рідних маленьких коростенців, які прийшли у цей світ в День міста. Почесну та приємну місію нагородження та привітання виконали міський голова Володимир Москаленко, начальник Коростенської РВА Олег Рябой, начальник відділу освіти Алла Краснокутська.

Коростень – місто особливе, яке живе своїм життям, має свої внутрішні життєві правила, свої власні звичаї і традиції, пишаючись своїми працелюбними жителями. Плідна співпраця міської влади та коростенців роблять все, щоб місто процвітало та у добрі й злагоді, мирі та любові росли, виховувалися наші діти і внуки. З кожним роком святкуючи День міста, вся громада об’єднавшись у велику родину коростенців відчуває  свою єдність і злагоду, тому всі разом зібрали для Збройних сил України  сто двадцять тисяч шістсот тридцять чотири гривні.

В єдності наша сила. Разом до перемоги!