Топ теги:
Попередження

Підсумки тижня: Допомога медичним закладам, Протипожежні навчання, Підтримка ЗСУ, Зроблено в Україні, «Прозорість та підзвітність», «Пліч-о-пліч. Разом переможемо»

27 Травня 10:53

На майданчику офіційного медіацентру ОВА начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко традиційно підбив підсумки роботи за тиждень.

На його початку медичні заклади Черняхівської та Корнинської селищних рад отримали сучасні електромобілі. Це стало можливим завдяки плідній співпраці Міністерства Охорони здоров’я та Житомирської військової адміністрації з проєктом Ворлд Бенк Юкрейн.

Тепер наші лікарі зможуть надавати допомогу вдома у пацієнтів, здійснювати патронажний догляд за новонародженими, виїзжати до малорухливих пацієнтів, проводити вакцинацію у віддалених населених пунктах.

На цьому тижні Житомирщина приймала на території Звягельської громади масштабні протипожежні навчання лісівників з 3 областей України.

Лісове господарство було та залишається невід’ємною частиною життя та економічного зростання громад Житомирщини.

Попри війну з початку року підрозділи державного підприємства «Ліси України» у Житомирській області вже перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 143 мільйони гривень.

Від початку повномасштабного вторгнення у тісній співпраці з Житомирською обласною військовою адміністрацією та військовим командуванням лісівники Житомирщини передали на потреби Сил оборони 85 тисяч кубометрів лісоматеріалів, 20 тисяч літрів палива та 136 одиниць техніки.

Разом з обласною владою та громадами лісівникам вдалося збільшити площу лісових насаджень ще майже на 1300 гектарів за рахунок передачі державному підприємству самозаліснених площ. Визначено ще багато таких ділянок, необхідні звернення знаходяться на погоджені в громадах області в рамках реалізації програми Президента України Володимира Зеленського «Зелена Країна».

На навчаннях лісівники відпрацювали гасіння пожеж з використанням різних типів техніки. Зокрема мобільних груп, які здатні швидко діставатися найвіддаленіших куточків лісових масивів, спеціалізованих пожежних машин, всюдихода амфібії та , навіть, пожежного танку.

До повномасштабного вторгнення нам разом вдалося здолати «чорне лихо», яке ледь не знищило ліси Житомирщини. Досвід отриманий в боротьбі зі стихією постійно використовується зараз для покращення можливостей лісівників вчасно реагувати та запобігати пожежам.

Наприкінці тижня Житомирська обласна дитяча лікарня отримала нове сучасне обладнання, яке надасть змогу лікарям надавати вкрай важливу допомогу маленьким пацієнтам.

Це стало можливим завдяки проєкту «Школа Супергероїв», підтриманому Фундацією Олени Зеленської та благодійникам з фонду «Енеїда». Сучасна лапараскопічна стойка, яка дозволяє робити малоінвазійні операції дітям, вже встановлена у лікарні.

Кожного року тут проводиться близько 500 оперативних втручань з використанням ендоскопічного обладнання, зокрема новонародженим пацієнтам.

Тому важливість оновлення такого обладнання не викликає жодних сумнівів, адже воно від сьогодні стане надійним інструментом в руках професіоналів та допоможе рятувати багато дитячих життів. Це інвестиція у здоров’я майбутніх поколінь.

Хочу подякувати благодійникам, Фундації  Олени Зеленської та усім, хто долучився до реалізації цього проєкту.

Завдяки зусиллям небайдужих підприємців АйТі компанії «Дія ЮА» та Житомирської обласної військової адміністрації передали нашим військовим бус, який буде допомагати нашим захисникам нищити ворога та наближати нашу спільну Перемогу.

Також від профспілки працівників охорони здоров’я області наші захисники отримали FPV-дрон.

Війна продовжується та стає все пекельнішою, тому наші воїни потребують усієї допомоги, яку ми можемо надати. Тільки разом ми зможемо перемогти російську орду.

Житомирська обласна військова адміністрація була та завжди залишатиметься майданчиком для обговорення важливих для підприємців питань. Це особливо важливо у тих надзвичайних умовах, в яких ми зараз живемо.

На цьому тижні відбулося обговорення поточних питань розвитку підприємництва. Слід відзначити, що попри існуючий дефіцит коштів, держава не припиняє фінансування цілої низки програм підтримки вітчизняного бізнесу. Від початку повномасштабного вторгнення понад 830 підприємців Житомирщини, серед яких і наші ветерани,  отримали урядові гранти майже на 200 млн гривень, що дозволить створити понад 1700 нових робочих місць.

Президентом України запроваджена Всеукраїнська економічна платформа «Зроблено в Україні», яка має на меті забезпечення ефективного діалогу та об’єднання зусиль влади та бізнесу для подолання викликів та наслідків, спричинених збройною агресією росії проти України, стимулювання виробництва, залучення інвестицій та збільшення обсягів несировинного експорту.

Впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо напрацювати дієві кроки задля розвитку українського підприємництва та економіки.

Робоча група “Прозорість та Підзвітність” при Житомирській обласній військовій адміністрації продовжує свою діяльність. Відповідні групи при кожній районній військовій адміністрації також постійно проводять моніторинг щодо ефективного використання коштів у кожній громаді області. Наші фахівці перевірили закупівлі, оголошені департаментом регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації у травні. У результаті проведених публічних закупівель департамент уклав 5 договорів. Усі ці публічні закупівлі були розглянуті та проаналізовані членами робочої групи “Прозорості та Підзвітності” на відповідність нормам чинного законодавства. Жодних зауважень не виявлено.

На Житомирщині завершився IV етап змагань “Пліч-о-пліч Всеукраїнської шкільної ліги”, у якому взяли участь понад 300 юних спортсменів та спортсменок з усієї області. Усі учасники продемонстрували справжній дух змагання, з усіх сил боролися за перемогу та показали свою майстерність і завзятість. Наразі 7 команд-переможців активно готуються до наступного, всеукраїнського етапу – фіналу шкільних ліг, у якому зійдуться кращі з кращих.

Впевнений, що наші діти продемонструють силу та витримку й достойно представлять нашу область на всеукраїнських змаганнях, які найближчим часом стартують у Києві. Бажаємо їм перемоги, адже кожен з них вже є нашим чемпіоном!

Кожен спокійний день на Житомирщині — це заслуга наших захисників та захисниць. На цьому тижні всі громади вшанували пам’ять наших захинсиків в  День Героїв.

Ми зобов’язані їм своєю свободою, життям, можливістю жити та працювати в Незалежній Україні і найменше, чим можемо віддячити – щодня пам’ятати про наших полеглих Героїв, приділяти увагу тим, хто, на щастя, зараз поряд з нами – військовим, які повернулися з війни, втративши свої сили та здоров’я за нашу Незалежність. Наші захисники та їх родини повинні відчувати нашу гордість, повагу та турботу про них та вдячність за їх саможертовність.

Кожен з нас робить це щодня, коли зупиняється та схиляє голову у хвилину мовчання, скидає донати на Збройні сили України, приймає рішення стати до лав захисників, щоб бути поряд зі своїми побратимами, допомагає ветеранам адаптуватися у цивільному житті.

Вічна слава та пам’ять кожному, хто поклав своє життя за мирну Україну. Ми не забудемо їх звитягу та не пробачимо ворогу вчинені злочини. Ми обов’язково здобудемо нашу Перемогу і завжди будемо пам’ятати тих, хто її здобував!

На цьому у нас все, продовжуємо працювати далі та наближати нашу Перемогу. Бажаю усім сонячних,  тихих та безпечних вихідних.

Чат-бот Гаряча лінія