Топ теги:
Попередження

Коростенська громада стала новим членом міжнародної асоціації  ICLEI – Local Governments for Sustainability

14 Травня 15:02

29 квітня 2024 Коростенська міська територіальна громада стала членом міжнародної асоціації ICLEI, що прагне досягти відчутних покращень у глобальній стійкості шляхом об’єднання дій на місцевому рівні. ICLEI Європа  підтримує українські міста, визнаючи їхні потреби у підтримці в зусиллях з розбудови сталих, життєздатних громад.

Безкоштовне членство для громади буде дійсне до 31 грудня 2025 року.

ICLEI Local Governments for Sustainability (укр. Місцеві органи самоврядування для сталого розвитку) – це глобальна мережа, що об’єднує понад 2500 місцевих і регіональних органів влади, які прагнуть сталого розвитку міст і діють у 125+ країнах. ICLEI Europe підтримує місцеві органи влади у впровадженні Європейської зеленої угоди, загальної стратегії ЄС щодо кліматичної нейтральності, щоб побудувати більш стійкі та справедливі громади. Це мережа місцевих і регіональних рад і міжнародних експертів.

Міжнародна асоціація була створена Організацією Об’єднаних Націй у Нью-Йорку у вересні 1990 р., коли понад 200 органів місцевого самоврядування з 43 країн зібралися на її установчу конференцію під назвою «Всесвітній конгрес місцевих органів влади за стале майбутнє».

Станом на 2020 рік до мережі ICLEI входять понад 1750 міст, містечок, округів та їх асоціацій у 126 країнах.

Станом на 2021 рік ICLEI має понад 20 офісів по всьому світу.

 

Стратегічні шляхи до створення системних змін:

Низький рівень викидів – скорочення викидів від систем опалення, охолодження, освітлення та харчування, зниження рівня шуму, зниження рівня викидів газів в повсякденній діяльності, особливо у секторах транспорту, поводження з відходами та будівництві.

Природоохоронна діяльність – захист і покращення біорізноманіття, пріоритизація здорового місцевого навколишнього середовища (повітря, вода, ґрунт і всі природні ресурси), застосування природоохоронних технологій, використання зелених інфраструктурних рішень, промоція зелених зон, інтегрованість їх в міське будування.

Переробний і циркулярний розвиток – підтримка нових місцевих економік, які є продуктивними і не видобувають вичерпні ресурси, раціональне використання ресурсів та їх відновлення. Пріоритет – зменшення кількості сміття, включаючи попередження його утворення, повторне використання і переробку.

Стійкий розвиток – розвиток і відновлення  після викликів/подолання ризиків, в тому числі викликаних швидкими екологічними, технологічними, соціальними і демографічними змінами, а також покращення основних структур і функцій реагування на них.

Рівноправність – справедливий та орієнтований на людей розвиток, який включає інклюзивний розвиток, захист систем природньої підтримки життя людини. Прагнення до безпечного доступу до продуктів харчування, води, чистого повітря та ґрунту, енергії, санітарії для всіх, культури та освіти.

Маєте бажання більше дізнатись про міжнародну асоціацію  ICLEI – Local Governments for Sustainability дивіться за посиланням:  https://iclei-europe.org/

 

Чат-бот Гаряча лінія