Топ теги:
Попередження

Коростенській громаді потрібна ефективна мережа закладів освіти

3 Травня 9:47

Другого травня пройшла презентація та спільне обговорення  питання освітньої реформи в Коростенській громаді.

На засіданні були присутні міський голова Володимир Москаленко, заступник міського голови Олександр Синицький, директори та вчителі навчальних закладів громади, активні представники батьківських комітетів ліцеїв, представники соціальної комісії, яка працювала над даним питанням.

Начальник відділу освіти Алла Краснокутська детально презентувала та проаналізувала всі поступальні кроки, які були зроблені для того, щоб визначити які ліцеї громади будуть академічними профільними ліцеями 10-12 класи, які гімназіями 1-9 класи і початковою школою 1-4 класи та надала вичерпну відповідь на питання батьків та освітян, щодо послідовного та ефективного проведення трансформації закладів освіти Коростенської МТГ.

Попередньо ліцеями в Коростенській громаді будуть 4 та 11, всі інші гімназіями, а ліцей №3 початковою школою.

Вже на травневій сесії в Коростені депутати приймуть рішення. До 1 червня обласна рада повинна подати мережу ліцеїв до Міністерства освіти, а до 1 вересня – затвердити.

Побудова оптимальної мережі освітніх закладів потрібна Коростенській громаді – це дозволить підвищити якість послуг, а також й оптимізувати відповідні бюджетні витрати.

 

Чат-бот Гаряча лінія