Топ теги:
Попередження

UNDP запустив онлайн-курс для роботодавців «Як бізнесу бути інклюзивним»

12 Березня 15:23
Щоб заохотити компанії наймати більше персоналу з інвалідністю, UNDP запустив онлайн-курс для роботодавців «Як бізнесу бути інклюзивним». Учасники навчання зможуть отримати знання та інструменти для ефективної зайнятості людей з інвалідністю і створення безбар’єрного робочого простору.
У розробці курсу брали участь представники Мінекономіки, експерти, серед яких люди з інвалідністю, а також представники бізнесу. Проходження курсу є безкоштовним, зареєструватись можна за посиланням: https://startbusiness.com.ua/kursy/inklyuzyvnyj-biznes/
На підтримку й допомогу роботодавцям спрямована також програма Мінекономіки з компенсації за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю, запущена минулого року. Роботодавець може придбати необхідні працівнику з інвалідністю меблі, спеціальне обладнання, а держава компенсує їхню вартість.
Розмір компенсації – до 106,5 тис грн за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю І групи, і до 71 тис грн – для людини з інвалідністю ІІ групи. Заявку на отримання компенсації необхідно подавати через портал Дія або регіональний центр зайнятості.
Чат-бот Гаряча лінія