Топ теги:
Попередження

Центр первинної медико-санітарної допомоги Коростенської міської ради інформує

29 Лютого 15:51
З 1.03.2024 року по 29.03.2024 року центр первинної медико-санітарної допомоги Коростенської міської ради (вул. Грушевського 7) проводить місячник профілактики та раннього виявлення цукрового діабету.
Щоденно, з понеділка по п’ятницю, з 8:30 до 12:00, натще, біля реєстратури, на першому поверсі фойє, кожен бажаючий може безкоштовно та без черги перевірити рівень цукру в крові і відразу отримати результат.
Цукровий діабет входить до трійки захворювань, які найчастіше спричиняють інвалідизацію населення та смерть (атеросклероз, рак і цукровий діабет).
За даними ВООЗ, цукровий діабет збільшує смертність в 2-3 рази і скорочує тривалість життя.
Актуальність проблеми зумовлена масштабністю розповсюдження цукрового діабету. Станом на сьогодні у всьому світі зареєстровано близько 200 млн випадків, проте реальна кількість хворих близько у 2 рази більша (не враховані особи з легкою формою, яка не потребує медикаментозного лікування). При цьому захворюваність щорічно збільшується у всіх країнах на 5-7%, а кожні 12-15 років — подвоюється. Як наслідок, катастрофічне зростання кількості хворих набирає характер неінфекційної епідемії.
Цукровий діабет характеризується стійким підвищенням рівня глюкози у крові, може виникнути у будь-якому віці і продовжується протягом всього життя. Чітко прослідковується спадкова схільність, однак реалізація цього ризику залежить від дії багатьох факторів, серед яких лідирують ожиріння та гіподинамія. Розрізняють цукровий діабет 1 типу чи інсулінозалежний і цукровий діабет 2 типу чи інсулінонезалежний. Катастрофічне зростання захворюваності пов’язане з цукровим діабетом 2 типу, частка якого становить понад 85% всіх випадків.
Тому запрошуємо всіх знайти 5 хвилин для того, щоб переконатися що ваш рівень цукру в нормі!
Інформація про ЦД взята з вікіпедії.