Топ теги:
Попередження

Чергове засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Коростенської міської територіальної громади

8 Грудня 12:49

8 грудня  під головуванням заступника міського голови Олександра Синицького, за участю начальника управління праці та соціального захисту населення Ігоря Єсіна, начальника комунально-виробничого  підприємства Леоніда Якубовського та активістів громадських організацій,  які об’єдналися для захисту прав осіб з інвалідністю,  відбулось чергове засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Коростенської міської територіальної громади.

На розгляд були поставлені важливі питання, щодо створення суспільного середовища рівних можливостей для осіб з інвалідністю: доступність для осіб з інвалідністю до магазинів та соціальних об’єктів; збільшення кількості світлофорів зі звуковими сигналами; пониження бордюрів; поручні до сходів в парку Древлянський.

Заступник міського голови Олександр Синицький підсумовуючи обговорені питання зазначив:  «Для створення умов  комфортного пересування осіб з інвалідністю по місту буде створено комісію за участю представників влади,  комунальних служб, осіб з інвалідністю на візочках та безпосередньо на місцях визначити, що необхідно зробити, щоб створити ефективні умови для безбар’єрного доступу  осіб з інвалідністю до важливих об’єктів життєдіяльності в місті».

Одним із питань, яке було поставлене на розгляд комісії –  проєкт USAID «ГОВЕРЛА». «Проєкт  допоможе мешканцям Коростенської громади покращити якість повсякденного життя, особливо це стосується осіб з  інвалідністю. Ми всі разом візьмемо у ньому участь.» – наголосив начальник управління праці та соціального захисту населення Ігор Єсін.

Чат-бот Гаряча лінія