Топ теги:
Попередження

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 Грудня 9:27

01 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для існування суспільства несе ВІЛ-інфекція. За ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно з 01 грудня 1988 року.

Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом– звернути увагу суспільства на цю проблему та ще одна нагода для пересічних громадян замислитись над тим, як запобігти інфікуванню, поширенню хвороби та важливість своєчасного виявлення даного захворювання.

На сьогодні в Україні питання протидії ВІЛ-інфекції є одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку та предметом міжнародних зобов’язань.

Ми  знову і знову закликаємо  до розуму людей: пам’ятайте про СНІД! Тільки знання і дотримання правил попередження інфікування ВІЛ є єдиним методом індивідуальної безпеки. Єдина людина, яка зможе врятувати вас від ВІЛ-інфікування та СНІДу – ви самі!

Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією.

Здати кров на ВІЛ-інфекцію анонімно та безкоштовно можливо КНП ЦПМСД Коростенської міської ради (міська поліклініка) в кабінеті №517 з 8-00 до 15-00 з понеділка по п’ятницю.

Ми сподіваємося, що одного разу можна буде сказати: «Зі СНІДом покінчено!»

Чат-бот Гаряча лінія