Топ теги:
Попередження

Проєкт «Я серед своїх»

18 Жовтня 14:26

В Кростенській територіальній громаді незабаром стартує проєкт «Я серед своїх». Метою проєкту створення безпечного освітнього простору для дітей та молоді, які постраждали від війни. Саме тому, 18 жовтня до нас в Коростенську громаду завітали волонтери-скаути ВМГО «Національної Організації Скаутів України» (НОСУ).
Проєкт «Я серед своїх» буде реалізовуватись в чотирьох областях України: Житомирська, Київська, Сумська, Чернігівська. Планується відкрити 15 майданчиків та залучити від чотирьох до п’яти тисяч дітей та молоді віком від 9-15 років.

Представили проєкт голова ВМГО “НОСУ” Володимир Ізварін, та координатор проєкту Маргарита Льовіна. Активно до обговорення, підтримки та реалізації проєкту долучились: заступник міського голови Олександр Синицький, начальник Управління праці та соціального захисту населення Ігор Єсін, директор Інклюзивно-ресурсного центру Тетяна Василенко, директор Центру дитячрї та юнацької творчості Тетяна Кереселідзе, головний спеціаліст в справах молоді та спорту виконавчого комітету Коростенської міської ради Ольга Міхальова, директор Коростенського міського центру “Спорт для всіх” Микола Тимбуровський, секретар Ради з питань внутрішньо-переміщених осіб Ірина Стужук та представники закладів освіти міста. Адже, адаптація дітей та молоді, які вимушені були полишити своє звичне місце проживання внаслідок воєнних дій та переселитися в інші громади, є дуже важливою для подальшої реалізації ними своїх можливостей та здібностей в суспільстві.

«Ми започатковуємо гарну справу і вона матиме продовження в нашій громаді. Молодь повинна відігравати важливу роль у суспільстві. Створення волонтерських, скаутських організацій, метою яких є навчання та підтримка один одного, духовний, фізичний розвиток молодої особистості, позитивно вплине на молодіжне середовище в Коростенській громаді.» – підсумовуючи результати зустрічі, підкреслив заступник міського голови Олександр Синицький.

Проєкт буде реалізовуватись протягом року ВМГО «Національною Організацією Скаутів України» (НОСУ) за підтримки Організації Об’єднаних Націй (ООН) та Благодійної організації «Благодійний фонд «Альпс Резілієнс Україна» (ALPS).

Чат-бот Гаряча лінія