Топ теги:
Попередження

Угода мерів: Регіональний вебінар «День чистого повітря: як діють та говорять про це муніципалітети»

7 Вересня 9:48
‼️Забруднення повітря є основною екологічною загрозою здоров’ю людини. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) передбачає, що близько 7 мільйонів передчасних смертей у всьому світі пов’язані із забрудненням повітря. Забруднювальною речовиною, що найбільш серйозно впливає на здоров’я, є дрібнодисперсні тверді частинки PM2.5 (зважені тверді мікрочастинки і дрібні крапельки рідини (10 нм – 2.5 мкм у діаметрі), що містяться в повітрі).
Основними джерелами PM2.5 є побутове опалення біомасою або вугіллям, дизельні автомобілі, відкрите спалювання відходів та сільськогосподарських відходів, промисловість та електростанції. Є низка прикладів кращих практик, які можна реалізувати для скорочення викидів PM2.5 з цих джерел. У більшості випадків ці заходи сприяють подальшому розвитку екологічних тем, таких як зміна клімату, а також підвищення енергетичної безпеки та мобільності.
⁉️⏰КОЛИ: 7 вересня 2023 року з 10:00-12:30 (за київським часом) у форматі онлайн.
🌐 Долучитись за ПОСИЛАННЯМ
👥УЧАСНИКИ:
✅Партнери EU4EnvWD та експерти з якості повітря на національному рівні;
✅Підписанти Covenant of Mayors – East у всіх країнах Східного партнерства ЄС.
Досягнення цілей, очікувані результати та підсумки:
🔸Підвищення обізнаності щодо впливу забруднення повітря;
🔸 Демонстрація прикладів кращої практики зі скорочення викидів PM з основних джерел;.
🔸Показати можливості для дій муніципалітетів.
‼️Захід реалізується п’ятьма партнерськими організаціями: Австрійська агенція з навколишнього середовища (UBA), Austrian Development Agency, Office International de l’Eau – OiEau (Франція), Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), Економічна комісія ООН для Європи (UNECE).
Чат-бот Гаряча лінія