Топ теги:
Попередження

Введення відповідальності за мобінг

28 Листопада 15:16

16 листопада 2022 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)» (законопроект № 5748), який дає визначення поняттю «мобінг» та закріплює заборону вчинення стосовно працівника дій, що принижують честь, гідність та ділову репутацію.

В Україні є доволі велика кількість випадків, коли люди на роботі потерпають від системних цькувань, образ, психологічного чи економічного тиску. Це явище, фіксується в усьому світі і давно вже врегульовано в більшості демократичних держав. Нарешті Україна також ухвалила відповідний законопроєкт. Тож тепер усі наші громадяни, які перебувають у трудових відносинах, мають розуміти, що вони перебувають під захистом закону, коли їх на робочому місці систематично  ображають, принижують, безпідставно обмежують їх у виплатах або змінюють робоче місце, внаслідок чого працівники часто вимушені змінювати роботу. При цьому враховується тиск і через соцмережі.

Також тепер на законодавчому рівні передбачено обов’язок роботодавців сприяти тому, щоб у трудових колективах була продуктивна робоча позитивна атмосфера, де кожен працівник мав би можливість розкритися й бути максимально ефективним і для свого підприємства, і для всієї країни.

Чат-бот Гаряча лінія