Топ теги:
Попередження

Звернення УПСЗН до Всесвітнього дня охорони праці

28 Квітня 5:02

           Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.
            У 2021 році Міжнародна організація праці у цей день акцентує увагу на важливості зміцнення системи безпеки та здоров’я (далі БЗР), включно зі службами безпеки та охорони здоров’я як на національному рівні, так і на рівні підприємств. Саме тому Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем БЗР та спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.
        У цей день більш ніж у ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.
             У 2021 році за рекомендацією Міжнародної організації праці девіз Дня охорони праці: “Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі”.
          На підприємствах України упродовж 2020 року було зафіксовано 6 646 нещасних випадків, на які складено акти за формою Н-1/П (пов’язані з виробництвом), що на 51,3% більше, ніж у 2019 році, із них 3 054 – випадки гострого професійного захворювання працівників закладів охорони здоров’я на COVID-19. Гострі профхвороби склали за підсумками минулого року 46%  від загальної кількості нещасних випадків. Кожен випадок травматизму або професійного захворювання це економічні та людські втрати.
           Саме тому хочемо звернути особливу увагу, що відповідно до ст. 13 Закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці згідно з нормативно-правовими актами, а також забезпечити дотримання вимог законодавства щодо прав працівників у сфері охорони праці. В цьому Законі також визначені й обов’язки працівника, а саме: дбати про особисту безпеку і здоров’я, про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства.
            Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Коростенської міської ради, закликає роботодавців, профспілки, керівників і працівників підприємств, установ, організацій громади сприяти організації гідних і безпечних умов праці для працівників, долучитися до роботи з формування культури безпеки й гігієни праці та інвестувати у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі вже зараз.
ЗВЕРНЕННЯ.
 
 Управління праці та соціального захисту населення

 

 

Чат-бот Гаряча лінія