Топ теги:
Попередження

Обласні програми підтримки малого і середнього підприємництва

11 Січня 13:14

 

1. Конкурс бізнес-проєктів для підприємців Житомирської області

Претенденти на отримання часткового відшкодування вартості придбаних основних засобів повинні відповідати наступним вимогам:

– зареєстровані на території Житомирської області;

– не мають заборгованості перед державним і місцевими бюджетами зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів;

– реалізують або мають наміри реалізовувати бізнез-проєкти;

– працюють у межах видів діяльності, згідно з КВЕД 2010

 

2. Програма кредитування з покриттям державними гарантіями на портфельній основі

Можливість взяти кредит під державні гарантії, які покривають до 70% зобов’язань за кредитом. Цікаво передусім для тих бізнесів, які не можуть взяти кредит через брак застави (в тому числі у випадках тимчасової неможливості оформлення в заставу обладнання чи техніки, яка імпортується) чи кредитної історії.

 

3. Часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами для суб’єктів МСП в Житомирській області

Часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами МСП для реалізації бізнес-проектів в Житомирській області.

 

4. Державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції

Суб’єкти господарювання – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи – підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства, що провадять діяльність у галузі тваринництва та бджільництва, а також фізичні особи, у яких наявні бджолосім’ї.

 

5. Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

Юридичні особи та фізичні особи – підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів (за визначенням, наведеним у пункті 2.15 статті 2 Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”), вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільськогосподарських товарів становить не менше 75 відсотків вартості всіх товарів, поставлених такими юридичними та фізичними особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно, а новоутворених сільськогосподарських товаровиробників, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, – за результатами кожного окремого звітного періоду.

 

6. Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів

Часткова компенсація відсоткової ставки за залученими у гривні банківськими кредитами для суб’єктів господарювання агропромислового комплексу.

 

Більше корисної інформації на Порталі для підприємців.

Чат-бот Гаряча лінія