Топ теги:
Попередження

Слідами прямого ефіру

26 Березня 13:39

На виконання розпорядження міського голови  № 88 від 24.02.2021 р. «Про заходи щодо забезпечення виконання запитів і пропозицій, які надійшли від громадян під час прямого телеефіру 18.02.2021 р.», виконавчий комітет Коростенської міської ради надає інформацію:


п/п

Питання, що потребують вивчення і вирішення

Відповіді

1

2

3

 

Вивчити питання відкриття вищого навчального закладу

Питання відкриття вищого навчального закладу в місті (далі ВНЗ) на разі вивчення. Так як це питання можливо вирішити в рамках комплексного підходу реформування системи освіти міської громади, відповідно до ЗУ «Про освіту» і ЗУ «Про загальну середню освіту» планується створення нової структури, яка передбачає три рівні нової загальної середньої освіти, зокрема третій рівень це – профільна середня освіта, яка здобувається в ліцеї або закладах професійної освіти(коледж).
Вивчення регіонального ринку праці та його перспективи на майбутні роки в тісній співпраці з підприємствами, які працюють і будуть працювати, та ВНЗ надасть можливість залучивши державні і ресурси роботодавців створити навчально –практичні центри для підготовки кваліфікованих і затребуваних спеціалістів, заключивши відповідні договори по співпраці і підготовці спеціалістів з ВНЗ.

 

 
 

Розглянути можливість встановлення свердловини по вул. Космонавтів

У 2020 році по вул. Космонавтів було облаштовано бювет питної води за рахунок благодійних коштів. У 2021 році на будівництво бюветів видатками міського бюджету передбачені кошти в сумі 400 тис. грн., також передбачена субвенція з обласного бюджету в сумі 1700 тис.грн. на будівництво бюветів в населених пунктах міської територіальної громади. При формуванні переліку об’єктів, фінансування яких буде здійснюватися у 2021 році, пропозиція по облаштуванню додаткового бювету по вул. Космонавтів буде розглянута, та, по можливості, врахована.

 

 

Дати роз’яснення щодо тарифів на комунальні послуги

Котельні КП «Теплозабезпечення» працюють згідно температурного графіку для забезпечення внутрішньої температури в квартирах споживачів відповідно до вимог санітарних норм.
На виконання Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», протягом останніх років КП «Теплозабезпечення» здійснювало оснащення інженерних вводів мереж централізованого опалення в багатоквартирних будинках вузлами комерційного обліку. 
Нарахування мешканцям житлових будинків за спожиту теплову енергію проводяться згідно показників встановлених в будинках лічильників теплової енергії пропорційно опалювальній площі приміщень.
Згідно рішення виконавчого комітету Коростенської міської ради від 16.12.2020 р. № 609, Комунальному підприємству «Теплозабезпечення» було встановлено тариф на послугу з постачання теплової енергії для потреб населення у розмірі 1675,93 грн/Гкал (з ПДВ).

 

 

Відновити вуличне освітлення по вул. Лісовій

За інформацією КВГП, станом на 11.03.2021 року вуличне освітлення по вул. Лісова відновлено.

 

 
 

Розглянути можливість зрізання аварійних дерев (каштанів) навпроти АТБ в районі залізничного вокзалу

Протягом квітня-травня місяця поточного року КВГП заплановано провести обстеження дерев біля маркету «АТБ» в районі залізничного вокзалу, і в залежності від результатів обстеження, буде прийнято рішення щодо їх включення в план робіт КВГП на 2021 рік.

 

 
 

Дати роз’яснення щодо батьківської плати за харчування дітей в дошкільних навчальних закладах

     Відповідно рішення виконавчого комітету Коростенської міської ради від 20.01.2021 р.№50 було вирішено:
Затвердити граничну вартість харчування в день на одну дитину згідно з нормами харчування у закладах дошкільної освіти Коростенської міської територіальної громади для дітей старше одного року в розрізі вікових категорій на 2021 рік:
–          до 3-х років – 33,30 грн.;
–          від 3-х до 6(7) років -50,14 грн.
Встановити з 01.01.2021р. розмір батьківської плати за харчування однієї дитини у розмірі 60 % від граничного розміру вартості харчування на день:
–          до 3-х років – 19,98 грн.;
–          від 3-х до 6(7) років – 30,08 грн.
Встановити батьківську плату для учнів 1-х класів, що навчаються на базі закладів дошкільної освіти №8,№11,№13,№14,№16, ЦРД№4 у відповідності до пункту 2 рішення.
Плата вноситься не пізніше 10-го числа поточного місяця через банківські установи (їх філії) на спеціальний рахунок відділу освіти.
Відділу освіти:
 Зменшити розмір батьківської плати на 50% для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей, батьків-учасників АТО, ООС, учасників бойових дій.
 Не нараховувати плату за харчування дітей батькам або особам, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму, а також які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; батькам , діти яких відвідують спеціальні групи; діти яких перебувають на інклюзивному навчанні; дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях; дітей з інвалідністю; дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків; батькам-інвалідам війни; дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб; дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
 Розрахунок батьківської плати проводити за фактичні дні відвідування дитиною закладу дошкільної освіти.

 

 
 

Проінформувати про очищення доріг від снігу

Утримання міських доріг, в тому числі розчищення їх від снігу, забезпечується силами і технікою Комунального виробничо-господарського підприємства. Під час сильних снігопадів для розчищення доріг також додатково залучається спеціальна техніка сторонніх організацій. В першу чергу проводиться розчищення доріг, по яким рухається громадський транспорт, проїзди до лікарень та інших важливих об’єктів соціальної інфраструктури міста.

 

 
 

Вивчити питання відкриття аптеки в мікрорайоні Пашини

         Розгляд  питання відкриття аптеки в мікрорайоні Пашини  виконавчим комітетом  триває декілька років.  Аптечний заклад потребує особливих умов ведення діяльності, тому не може бути відкритий у будь-якому  приміщенні. У комунальній власності міста підходяще  приміщення відсутнє. Тому продовжується пошук партнерів, бажаючих відкрити аптеку,  та вивчаємо питання відкриття тимчасового,  завідомо збиткового аптечного пункту комунальної форми власності.

 

Надати роз’яснення щодо транспортування газу

20.01.2021 року на офіційному сайті Коростенської міської ради в розділі «Новини» було розміщено лист від АТ «Житомиргаз» з роз’ясненнями щодо послуги розподілу (доставки) природного газу. З текстом листа можна ознайомитись за посиланням: https://korosten-rada.gov.ua/news/zhitlovo-komunalne-gospodarstvo/rozyasnennya-rgk-zhitomirgaz-shchodo-poslugi-rozpodilu-gazu-yak-nevidyemnoyi-skladovoyi-energetichnoyi-bezpeki-regionu.html

 

 

Чат-бот Гаряча лінія