Топ теги:
Попередження

Попередження про пожежну небезпеку.

30 Квітня 4:45

Попередження про пожежну небезпеку.
 
За прогнозами Житомирського центру з гідрометеорології на території області очікується 30 квітня – 1 травня у південній половині та північно-східних районах області, а 2 травня у південних та західних районах утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.
Посушлива погода та людська недбалість сприяють тому, що значно збільшується ризик виникнення загорянь на відкритих територіях. Зазвичай, причинами пожеж у природних екосистемах є наслідки людської легковажності. Адже при 4 чи 5 класі пожежної небезпеки достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу.
Особливо гострою є проблема виникнення загорянь на сміттєзвалищах, адже саме ці пожежі несуть загрозу життєдіяльності населення.  Небезпека, яка виникає під час подібних пожеж полягає у тому, що через виділення шкідливих продуктів горіння значно погіршується екологічний стан навколишнього середовища.
Звертаємося до громадян з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку та перебування на природі.
Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:
– відвідувати хвойні ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;
–  розводити багаття у лісі та лісопосадках;
–  заїзджати автомобілем до лісу;
– палити, кидати у лісі та лісопосадках, вздовж автомобільних доріг,  непогашені сірники або недопалки;
– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
– створювати смітники та спалювати відходи;
– спалювати сухостій на присадибних ділянках та полях;
Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101» або 9-62-93.
Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.
 
 
 
Відділ з питань цивільного захисту
виконавчого комітету міської ради                                                                            

 

 

Чат-бот Гаряча лінія