Топ теги:
Попередження

5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера

4 Грудня 16:44

Офіційна назва Дня волонтера – Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку.
Свято було засновано за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН у 1985 році з метою підвищення поінформованості про важливий внесок волонтерів у суспільстві.
В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX століття, а на рівні держави офіційно був визнаним 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.
Волонтери завжди допомагали людям, які насправді самі не в силах справитись із своєю проблемою.
В період війни волонтерський рух став міцним та надійним тилом для наших військових.
Саме напередодні Дня волонтера в конференц залі Коростенського палацу культури імені Тараса Шевченка зібрали найактивніших представників волонтерського руху Коростенської громади.
В цей день присвячений людям, які добровільно та безкорисливо допомагають тим, кому необхідна допомога, прийшли привітати та нагородити грамотами та подяками міський голова Володимир Москаленко, начальник Коростенської військової адміністрації Олег Рябой, командир добровольчого формування Віктор Плахонін.
Міський голова Володимир Москаленко, вітаючи присутніх в залі, від душі висловив слова вдячності волонтерам:

Я глибоко похвильований тим, яку непомірну допомогу надають наші Коростенські волонтери – Збройним силам України, добровольчому батальйону, постраждалим від військової агресії та, переселенцям. З першого дня війни ви самоорганізувались, згуртувались для підтримки та допомоги у боротьбі з російським фашизмом. Ваша безкорисна праця заслуговує великої поваги, щира вам подяка за все. Всі разом ми показали світу, що наш український народ перемогти неможливо і патріотизм, який пройшов через серце кожного українця веде нас до перемоги.

Чат-бот Гаряча лінія